Körsbären börjar blomma, alla krokusar i mattorna och snart har vi även Hanami. Fast tillställningen är inställd på Botaniska på grund av Corona.

Jag har här använt min Nikon D3300, ISO 100 och bländare 4 och 1/640 dels sekund på de första. Jag använder senare bländare 5 på närbilderna vilket jag tycker ger ett läckert perspektiv.

Dessa träd ser du från ingången av parken. Detta är Nipponkörsbär(Prunus nipponica).

Här använder jag bländare 5.6, ISO 100 och 1/640 dels sekund.

Jag var tvungen att öka bländartalet lite till 5.6 på denna men tycker fortfarande jag får med perspektiv i bilden. Denna är. även den, tagen med ISO 100, 1/640 dels sekund.

Detta körsbärsträ kallas även för Japansk alpin körsbär(Japanese alpine cherry, 高嶺桜, Takanezakura) och växer på Hokkaido samt Honshu i Japan. De nordligaste Japanska öarna. Se mer på wikipedia>>>.

När körsbären blommar i Japan brukar familjer ta en picknick, en så kallad Hanami, för att njuta av solskenet och blommorna. Här brukar vara en liten tillställning i Botaniska varje år i slutet av April. De har tyvärr tvingats ställa in detta evenemang tills vi får ordning på denna hemska corona epidemi. Se mer på botaniska>>>.

Det skiljer en del när dessa blommar i Japan då det ju är ett väldigt avlångt land. Körsbär kommer, egentligen, från Kina. Du ser blommande körsbär här från Januari varje år. Jag har fått några bilder från Wuxi för några år sedan. Se mer här>>>

Läs mer om körsbär i Japan på japanexperterna>>>, asiatours.se>>> samt sv.wikipedia.org>>>.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *